به گزارش طلاکلینیک فارس، تحولات اقتصادی این روزهای ترکیه به سرخط اخبار رسانهها تبدیل شده است و در جدیدترین مورد هم دو منبع بانکی به رویترز گفته اند، بانکهای ترکیه خواستار تغییراتی شدهاند که به آنها اجازه میدهد در سال 2025 مالیات کمتری بپردازند؛ موضوعی که از آن با عنوان «حسابداری تعدیل شده بر اساس تورم» یاد میکنند
ترکیه که با تورم فزاینده دست و پنجه نرم میکند، امسال شرکتهای غیرمالی را ملزم به تنظیم ترازنامه برای در نظر گرفتن تورم کرد.
بانکها و سایر مؤسسات مالی نیز از سال آینده انتظار می رود ترازنامه های تعدیل شده بر اساس تورم را اعمال کنند که منجر به کاهش سود و در نتیجه کاهش مالیات می شود.
این دو منبع که خواستند نامشان فاش نشود به رویترز گفتند که بانک ها از خزانه داری ترکیه خواسته اند تا قوانین را قبل از پایان سال تغییر دهد تا تعدیل تورم نه تنها برای سودهای توزیع شده، بلکه بر سود مشمول مالیات نیز اعمال شود.
این منابع افزودند که آنها ماه گذشته این درخواست را به مهمت شیمشک وزیر دارایی ترکیه منتقل کردند.
وزارت خزانه داری و دارایی ترکیه و ناظر بانکی این کشور به درخواست ها برای اظهار نظر پاسخ ندادند.
دولت ترکیه درخواست قبلی بانک ها برای استفاده از حسابداری تورمی را به دلیل نگرانی از این که منجر به زیان 70 تا 80 میلیارد لیره درآمد مالیاتی در سال 2023 شود رد کرد.
تحلیلگران پیش بینی می کنند که بانک های ترکیه بیش از 100 میلیارد لیره (2.9 میلیارد دلار) مالیات برای سال 2024 پرداخت خواهند کرد.
یکی از منابع گفت: قوانین فعلی حسابداری تورمی بانک ها را ملزم می کند که مالیات بر اساس سود تعدیل نشده یا اسمی بپردازند، به این معنی که حتی با توزیع سود کمتر تعدیل شده بر اساس تورم، با همان بار مالیاتی بالا مواجه خواهند شد.
این منابع گفتند که تفکر خزانه داری هنوز در مورد این موضوع مشخص نیست و این احتمال را افزایش می دهد که حسابداری تورمی بانک ها را به تعویق می اندازد یا اصلاً تغییری ایجاد نمی کند.
یک منبع گفت که سهامداران بانک در غیاب حسابداری تورمی، مالیات بر «سودهای مصنوعی» می پردازند و وام دهندگان می خواهند که برای آشکار کردن «تصویر واقعی» این مالیات لحاظ شود.
دیگری گفت: شرایط اقتصادی، معافیت مالیات بر سود بانک ها را برای خزانه داری سخت کرده است. به عنوان بخشی از تلاش خود برای مهار تورم که در ماه گذشته بالای 48 درصد بود، دولت نیز به دنبال افزایش درآمد است.
حال باید دید در نهایت درخواست بانک های ترکیه به کرسی خواهد نشست یا خیر؟ مروری بر آنچه این روزها در نظام مالی و بانکی ترکیه گذشته است، فرصتی را فراهم کرده است که سری هم به بازار ارز تهران بزنیم و از آخرین قیمت ارز رسمی این کشور آگاه شویم.
قیمت لیر ترکیه امروز 14 آبان 1403امروز قیمت لیر ترکیه در جریان معاملات بازار مسیر نزولی را نسبت به روز گذشته تجربه کرد و با افت 10 تومانی، 2010 تومان قیمت گذاری و خرید و فروش شد.
نرخ امروز ریال عمانریال عمان هم امروز در بازار افت قیمت را نسبت به روز گذشته تجربه کرد و 180240 معامله شد. هر ریال نسبت به روز گذشته کاهش 1110 تومانی داشته است.
قیمت درهم امارات امروزامروز همچنین قیمت درهم امارات در جریان مبادلات ارزی انجام شده در بازار ارز تهران، عقب نشینی کرده است و نسبت به روز گذشته 18865 تومان نرخ گذاری شد. هر درهم افت ارزش 120 تومانی را تجربه کرد.
قیمت منات آذربایجان امروزدر بازار ارز تهران قیمت منات آذربایجان کاهش را خلاف روند روز گذشته تجربه کرد و 40670 تومان نرخ گذاری و معامله شد تا 280 تومان ارزان شده باشد.
همچنین نرخ برابری منات آذربایجان و دلار آمریکا امروز به 1.7 رسید که تغییری نسبت به روز گذشته نداشت.
آخرین قیمت درام ارمنستان در بازارمعاملات بازار در حالی سپری شد که قیمت درام ارمنستان تغییری را نسبت به روز گذشته تجربه نکرد و 180 تومان ارزش گذاری و خرید و فروش شد.
قیمت دینار عراق امروزقیمت دینار هم در بازار ارز تهران نسبت به روز گذشته ثبات قیمت داشت؛ هر دینار امروز 45 تومان معامله شد.
قیمت لاری گرجستان در بازاربازار ارز تهران امروز را در حالی به پایان برد و بسته شد که قیمت لاری گرجستان نتوانست در مقابل جناح کاهشی فعال در بازار مقاومت کند و مسیر نزولی را در پیش گرفت. هر لاری عصر امروز 22060 تومان قیمت خورد تا کاهش ارزش 180 تومانی را تجربه کرده باشد.
آخرین نرخ بات تایلندوقت آن رسیده تا سری به شرق آسیا بزنیم، جایی که قیمت واحد پول رسمی کشور تایلند خلاف جو کاهشی حاکم بر بازار ارز تهران افزایش را تجربه کرده است. هر بات در پایان فعالیت امروز بازار 2052 تومان نرخ گذاری شد و رشد هفت تومانی داشت.
قیمت امروز رینگیت مالزیامروز همچنین قیمت رینگیت مالزی افت 90 تومانی را تجربه کرد و در حالی معاملات را به پایان رساند که 15810 تومان قیمت خورد.
خلاصه معاملات امروز پیام آور خبری تازه برای معامله گران نبود و نسبت به روز گذشته قیمت ارزها در محدوده رنج نوسان کاهشی را به ثبت رساند و به جز بات تایلند که گران شد، معامله گران شاهد حضور پرقدرت جناح کاهشی در جریان فعالیت امروز بازار ارز بودند.